Min bästa köttfärssås

Jag tänker inte skriva att det här är en bolognese, för det kan folk invända emot. Att det är en…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Helstekt kyckling med tillbehör

"Jaså han har bytt format på fotona i bloggen, undrar varför han har gjort det." Ja det undrar jag också. Jag…

Tlacoyos – mexikanska majsmjölsknyten

Tlacoyos är majsdegsknyten och mexikos svar på dumplings. Ofta är de fyllda med någon typ av bönröra, så också i…

En misslyckad kräftskiva

Som forskare rapporterar man väldigt sällan om det misslyckade. Ett lyckat forskningsresultat skrivs ner i relativt strikt artikelform, skickas in…

Ryggbiff med tomatsås

Vällagad tomatsås passar otroligt bra till biff och det är kanske t o m det bästa som finns till kött.…

Nyårstips

Jag har haft ett förslag på nyårsmat med på bloggen redan men jag tänkte att jag skulle samla ihop lite…

Strömming med potatis

Det här är sjukt mycket mer än strömming med potatis men Jante högg in där och berättade för mig att…

Pollo entomatado

Här kommer en het och rolig gryta. Koka massor så räcker det länge eller till många. (mer …)

Stuvad svartrot med stekt fläsk

Jag fortsätter min vardagsmat med en snabblagad och god måndagsmiddag. Svartrot som stuvas på klassiskt vis och till det en…