Soppa på rostad blomkål med lite trist färg

Man kan väl inte äta blomkålssoppa en fredagkväll? Nej det kan man inte, men vi gjorde det ändå igår. Jag…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Sichuankyckling

Sichuan, szechuan, sechuan eller hur fan skrivs det? Jag är ärligt talat inte säker men provinsen ifråga skrivs Sichuan på…

Nästan The Cuban

I Florida är en macka som heter The Cuban väldigt populär. Det här är ingen sån macka men inspirationen kommer…

Laxcarpaccio med ingefärs- och chilidressing

Min fru var iväg på någon typ av fyllefest hos en kollega som fyllde år igår så jag blev ensam…

Käket till Super Bowl

Jag är sen, det inser jag. De flesta av er som tänker avnjuta Super Bowl i natt har säkert redan…

Räknudlar

Igår fick jag för mig att jag skulle laga nudlar på två sätt och servera bredvid varandra, men när det…

Gumbo och en bönsallad

Innan jag skriver något annat så måste vi ta och reda ut det där med skillnaden mellan jambalaya och gumbo.…

Siciliansk fläskgryta med gnocci

Gårdagens middag var en lättlagad höjdare på alla sätt och vis. Den tar tid att laga men arbetsinsatsen är minimal…

Att bygga en kallrök

Det känns som att det börjar bli lite i ropet att bygga sig en egen rök. Jag är långtifrån någon…