Fönsterodling

Det räcker med vinter nu. Egentligen har det räckt med vinter i ett par månader men jag riktigt less nu…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Puerco Entomatado

Puerco Entomatado betyder ungefär fläsk i tomatillos (eller tomat) och det är också bra precis vad det är - en…

Laxpaté med musslor

I söndags gjorde jag en laxpaté och jag var väldigt osäker på om det verkligen är något att blogga om.…

General Tso’s Chicken

Friterad kyckling med sötsur sås kanske luktar lite billig kinakrog men låt er inte luras, det går att trassla till…

Fyra lyxiga råvaror

Det finns få saker som är så njutbara som att köpa riktigt lyxig mat. Att få strosa runt med sin…

Texmex-lördag

Jag fick min tortillapress och -värmare i fredags så det var bara tvunget att bli texmex igår. I vanlig ordning…

Cochinita Pibil

Det här är nog den första mexikanska maten som jag bloggar om. Vissa påstår att det är ursprunget till pulled…

Asiatisk curry på nöt

Jag var lite frestad att skriva indonesisk rendang som rubrik eftersom recept jag sneglat på avser den rätten. När jag…

En kväll i augusti

Utanför var det -15 °C och flög lite snö medan det däremot i det johanssonska köket var slutet på augusti…