Ostfondue

Igår käkade vi 80-talsklassikern ostfondue med inte så klassiska tillbehör. Det mest klassiska är ju bröd som man doppar i…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Hamburgare sous vide

Det här kan mycket väl vara de bästa hamburgarna jag någonsin gjort. Visst, det finns förbättringar som går att göra…

Mina bästa köttbullar

Det är dags för lite husmanskost i bloggen känner jag och vad passar då inte bättre än köttbullar? Det är…

Kycklingtacos

Det är hög tid för lite texmex igen och det var längesedan jag gjorde tacos. Här testar jag att baka…

En misslyckad kräftskiva

Som forskare rapporterar man väldigt sällan om det misslyckade. Ett lyckat forskningsresultat skrivs ner i relativt strikt artikelform, skickas in…

Gammalt gjutjärn

I den gamla bakugnen i vår stuga gjorde jag lite gjutjärnsfynd. Bakugnen kommer jag tillbaks till senare, den var en…

Chicken parmesan

Nu gör jag det där igen, åbäkar mig med engelska istället för att använda svenska receptnamn.  (mer …)

Lax med asiatisk sallad och nudelsoppa

I helgen blev det rätt så stabbig mat. På fredagen var det porchetta, som visserligen kanske inte var så vansinnigt…

Nachos med rumpstek

Ett snabblagat fredagstips kanske kan vara något. (mer …)