Hamburgare

Jag insåg för runt en vecka sedan att jag inte har skrivit något om hamburgare. Nätet är alldeles proppfullt av…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Mina bästa köttbullar

Det är dags för lite husmanskost i bloggen känner jag och vad passar då inte bättre än köttbullar? Det är…

Santokukniv i kolstål

Det är ett tag sedan jag köpte den här kniven, men jag har inte hunnit blogga om den. Det är…

Nötgryta från Sichuan

Här kommer en uppdaterad variant av ett recept jag har haft med förr. Mitt hemmasortiment av kinesiska råvaror gör att…

Oxfilé sous vide

Det i särklass bästa sättet att laga oxfilé på och det var också tekniken som valdes för nyårsmiddagen. Jag har…

Kofta – indiska lammköttbullar

Idag fick jag lite avbytning i barnomhändertagandet och kunde dra ihop en lite mer omfattande vardagslunch. Det bidde indiskt och…

Kallrökt lax i klotgrillen

Jag fortsätter lägga ut recept som jag har med i Hälsingesommar (gratistidning i Hälsinglad). Nu kallrökt lax. (mer …)

Final i Chilichallenge

För lite drygt en månad sedan gjorde jag en post kring min bästa chili just nu - Black Metal Chili.…

Tomatbrässerade fläsklägg med tillbehör

Jag älskar fläsklägg. Jag älskar att köpa det, laga det och äta det. Det är billigt att köpa men man…