Litet uppehåll

Hej vänner Det har nog aldrig tidigare varit ett sånt långt uppehåll i min blogg som det är nu. Jag…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Refried beans

Refried beans är en klassiker i de amerikanska sydstaterna. Där köper man ofta röran färdig på burk men alla vittnar…

Porchetta med massor av smaker

Porchetta är samlingsnamnet för italienska fläskstekar och kan ha allehanda former och sammansättningar. Det jag mest förknippar med ordet är…

Macka med försiktigt grillad karré

Egentligen är den här bloggposten bara ett sätt att presentera ett trevligt sätt att laga karré på och mackan ska…

Risotto med pumpa och karljohan

Det är dags för en vegetarisk festlig rätt, fan ska veta att de inte är så enkla att hitta. (mer…

En veckas tystnad

Nu har det varit tyst från mig i snart en vecka och det beror mest på att jag inte har…

Tunna BBQ-ribs

Jag har sagt det förr och jag kommer säkerligen säga det igen - det här är tamefan de bästa revbenen…

Kallrökt kyckling

Det blir en liten snabbpost idag också. Jag kallrökte ett par kycklingar i helgen men jag tog tyvärr inga bilder…

Flankstek sous vide och pad thai

Min bästa sous vide-session på jävligt länge och serverat på det här sättet blev det en riktigt suverän rätt. (mer…