Ärtsoppa på klassiskt vis

Jag fortsätter lite på det inslagna husmanstemat med ärtsoppa den här gången. Återigen en rätt som förmodligen är helt meningslös…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Flankstek sous vide och pad thai

Min bästa sous vide-session på jävligt länge och serverat på det här sättet blev det en riktigt suverän rätt. (mer…

Hur gick det sen – Kolstålsstekpanna

Nu inleder jag en ny bloggserie om en jävligt relevant grej - Hur gick det sen med fylleinköpen? (mer …)

Sichuankyckling

Sichuan, szechuan, sechuan eller hur fan skrivs det? Jag är ärligt talat inte säker men provinsen ifråga skrivs Sichuan på…

Buffalo chicken fries

Lite töntigt receptnamn på min blogg igen men det får ni fan ha överseende med. När ni testat är ni…

Vegetarisk pizza med paprikasås

För inte så längesedan så skrev jag en kort recension av en bakbok för glutenfritt bröd och hyllade där pizzadegen…

Kinesiskt kryddad karré på grillen

Till helgen kanske det kan vara trevligt att grilla lite karré. Här kommer ett väldigt trevligt recept på kinesiskt kryddad…

Hamburgare med ägg och bacon

Det var dags för hamburgare igen. Jag tror inte det är någon vits att skriva ner receptet för det är…

Kokboksrecension – Det godaste jag vet

Den svenska smakgurun hjälper oss i en mångordig bok att kombinera smaker. (mer …)