Slipstenar

Här kommer ytterligare en knivrelaterad post. De som följer bloggen vet att jag är väldigt intresserad av köksknivar och anser…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Att bygga en kallrök

Det känns som att det börjar bli lite i ropet att bygga sig en egen rök. Jag är långtifrån någon…

Räknudlar

Igår fick jag för mig att jag skulle laga nudlar på två sätt och servera bredvid varandra, men när det…

Enchiladas från grunden

Det ska villigt erkännas att det nästan är ett heldagsprojekt det här. Självklart finns det möjlighet att förenkla det här…

Baconkorv med bourbonkaramelliserad lök och hembakat korvbröd

På fredagar är det ofta lite snabbare middagar som gäller och varför inte då korv? Jag har några väldigt fina…

Konosuke HD

Det var evigheter sedan jag skrev något om knivar så här kommer en liten kortare post om en kniv som…

Min amerikanska chili

Inom texmex-svängen är chili på något sätt basen till allt. Att kunna göra en bra chili är lite som att…

Konosuke Nakiri white#2

Hemmakockande är som alla vet en materialsport, dyrare än både hockey och golf om man vill det. Man ska sitta…

En variant på Reuben sandwich

Nu är julen slut och det gäller att så fort som möjligt göra något av resterna. Här är en variant…