Masakage Kumo nakiri

Jag har köpt en ny kniv. Spärra in mig för fan. (mer …)

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Lammytterfilé med råraka, svampsmör och syltad sparris

Det har varit lite småtyst och med mina mått lite dåligt med matbloggande senaste veckan, mest beroende på maginfluensaelände, men…

Konosuke Nakiri white#2

Hemmakockande är som alla vet en materialsport, dyrare än både hockey och golf om man vill det. Man ska sitta…

Kotlett lagad sous vide med bön- och svampfräs och persiljesås

Efter en ekonomiskt vidlyftig sommar så är det åtdragen svångrem som gäller. Så gott det går i alla fall. Jag…

En nyinköpt molcajete

En molcajete är en slags mexikansk mortel som används för att göra salsor. Jag har precis fått hem min fast…

Hamburgare och tryffel

Jag kom över en liten färsk tryffel igår och hade lite svårt att veta vad jag skulle laga med den.…

Min bästa tomatsås

Jag har skrivit om tomatsås förr och jag kommer säkert göra det igen. (mer …)

Pad thai med kyckling

Pad thai är en av de vanligaste rätterna på gatorna i Thailand och tillgänglig i allehanda varianter. (mer …)

Sashimi på röding

Här kommer en liten enkel förrätt som kombinerar nordiskt med asiatiskt och som man drar ihop på några minuter. (mer…