Lammytterfilé med råraka, svampsmör och syltad sparris
Det har varit lite småtyst och med mina mått lite dåligt med matbloggande senaste veckan, mest beroende på maginfluensaelände, men…
Konosuke Nakiri white#2
Hemmakockande är som alla vet en materialsport, dyrare än både hockey och golf om man vill det. Man ska sitta…
Kotlett lagad sous vide med bön- och svampfräs och persiljesås
Efter en ekonomiskt vidlyftig sommar så är det åtdragen svångrem som gäller. Så gott det går i alla fall. Jag…
En nyinköpt molcajete
En molcajete är en slags mexikansk mortel som används för att göra salsor. Jag har precis fått hem min fast…
Hamburgare och tryffel
Jag kom över en liten färsk tryffel igår och hade lite svårt att veta vad jag skulle laga med den.…
Pad thai med kyckling
Pad thai är en av de vanligaste rätterna på gatorna i Thailand och tillgänglig i allehanda varianter. (mer …)
Sashimi på röding
Här kommer en liten enkel förrätt som kombinerar nordiskt med asiatiskt och som man drar ihop på några minuter. (mer…