Vinn en Kashima ONYX 24 cm kockkniv

Nu har ni chansen att vinna en riktigt bra kockkniv. I samarbete med de utmärkta knivhandlarna Cleancut.se tävlar jag ut…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

En nyinköpt molcajete

En molcajete är en slags mexikansk mortel som används för att göra salsor. Jag har precis fått hem min fast…

Crispy dogs

Jag vill inleda med en offentlig ursäkt riktad mot mina och min frus kranskärl. Ta en god och kryddig färskkorv.…

Boeuf Bourguignon

Maten som är omöjlig att stava till och nästan ännu värre att uttala. Jag tycker nog egentligen att vi ska…

Gammalt gjutjärn

I den gamla bakugnen i vår stuga gjorde jag lite gjutjärnsfynd. Bakugnen kommer jag tillbaks till senare, den var en…

Nachos med kryddig torskrygg

Okej det är väl inte det listigaste att kasta ur sig tre bloggposter på en dag. Vad jag vet så…

Lite småsaker och något om Facebook

Jag tänkte det kan vara dags för en liten summering av tiden som gått med bloggen. Jag har nu haft…

Santokukniv i kolstål

Det är ett tag sedan jag köpte den här kniven, men jag har inte hunnit blogga om den. Det är…

Nordafrikansk kycklingrulle

Det har varit en jäkla massa prat och väldigt lite verkstad i de senaste blogginläggen. Lite halvslafsiga pastarätter som man…