Salsa verde

En salsa på bland annat tomatillos och chili. Den här går så klart att köpa färdig men det är mycket…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Kofta – indiska lammköttbullar

Idag fick jag lite avbytning i barnomhändertagandet och kunde dra ihop en lite mer omfattande vardagslunch. Det bidde indiskt och…

Porchetta med kycklingleverfyllning, frästa bönor, vinägrett och gnocchi

Det här blir ett alltför kort inlägg. Egentligen är det synd men jag hinner inte skriva så mycket. Receptet kommer…

Salsa verde

En salsa på bland annat tomatillos och chili. Den här går så klart att köpa färdig men det är mycket…

Fiskdoftande aubergine

Jag lovade att jag skulle återkomma med recept signerade Fuchsia Dunlop och här kommer en riktig jävla rökare. (mer …)

Philly cheese steak

Det är dags för en macka igen och nu tar jag mig an Philadelphias signaturmacka. (mer …)

Råbiff

Jag har lagat råbiff förr, men det var ett tag sedan så jag drog ihop det igår igen. Bilden var…

Saltimbocca

På onsdagar får jag laga lite godare mat, det har min fru lovat. Resten av veckan är det vardag med…

Nordafrikansk ank- och korvgryta

För några dagar sedan skrev jag om en ankwrap och jag skrev också då om hur den lagade ankan skulle…