Sichuansk fläskfilé

Det här är i det närmaste en bloggpost i repris, men det får ni fan ta. (mer …)

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Natriumcitrat och citronsyra

Det här får bli en bloggpost utan bilder men jag har fått en fråga på min post om perfekt smältande…

Kallrökt kyckling

Det blir en liten snabbpost idag också. Jag kallrökte ett par kycklingar i helgen men jag tog tyvärr inga bilder…

Moritaka sujihiki

En sujihiki är en japansk trancherkniv och tillsammans med en knivsort som heter yanagiba den vanligaste kniven du ser i…

Nachos med slaktarbiff

Här har vi en rätt omständig rätt som verkligen ger lön för mödan. ...eller så förbannat omständigt är det inte…

Julsnaps

När våren äntligen är här så börjar den här idioten tänka på julsnaps. Ja så är det. Ska den vara…

Inlagd jalapeno

Jag har förstått att många är intresserade av att lägga in jalapeno så här kommer en post om det. De…

Suveräna fläsklägg i en blandasiatisk stil

Det är lite irriterande att klumpa ihop matstilar i så stora geografiska områden som "asiatisk" mat. Det är en stor…

Masakage Kumo nakiri

Jag har köpt en ny kniv. Spärra in mig för fan. (mer …)