Sous vide – uppvärmningsutrustning
Nu är det hög tid att ta tag i sous vide-serien igen. Idag pratar vi om uppvärmningsutrustningen. (mer …)
Råbiff som biter tillbaks
Ibland blir min längtan efter rått kött för stort och då måste jag bara laga råbiff. Den här gången är…
Het frukostomelett
Det blir en liten snabbpost nu om min bästa frukostomelett för tillfället. Det bästa sättet att sparka igång dagen är…
Tlacoyos – mexikanska majsmjölsknyten
Tlacoyos är majsdegsknyten och mexikos svar på dumplings. Ofta är de fyllda med någon typ av bönröra, så också i…
Pulled pork på grillen
Det i särklass bästa sättet att laga pulled pork är att göra det i grillen. Det är inte alls lika…
Kalvracks lagade sous vide med tillbehör
I helgen lagade jag så mycket mat så jag inte hann blogga om den. Jag hann däremot knäppa kort på…
Kokboksrecension – Nytt bröd
Att vara glutenintolerant är oerhört begränsande för en medelålders matnörd. I synnerhet för en som i 35-årsåldern får diagnosen och…
Tjocka revben med bakad potatis, BBQ-sås och coleslaw
Igår kväll kollade vi på den där musiktävlingen som alla är så obegripligt intresserade av. Jag var tvungen att tänka…