Brisket – oxbringa i smokern
Brisket är kort och gott amerikanska för oxbringa, men används även som benämning på en speciell rätt med samma styckdel.…
Matinspiration
Vi har köpstopp på mat hemma hos oss. Helgen ägnades åt vinterstängning av sommarstället och då kom det med en…
Surt fläsk
Jag måste på något sätt posta det som jag inte skrivit om på julbordet innan det försvinner ur minnet och…
Oxfile, potatisgratäng och rödvinssås
En väldigt klassisk rätt. Med klassisk menar jag inte dålig på något sätt, däremot kräver det en del av kocken.…
Torskrygg på planka
När jag köpte min nya skärbräda så passade jag på att lägga till några ekplankor för plankstek också. Då jag…
Kallrökt oxfilé
Inför semestern kan det vara kul att ha något litet matlagningsprojekt. Att kallröka oxfilé är både enkelt och ger ett…
Älgpaté
Nu jävlar är det hög tid att börja skriva om julmat. Först ut är en paté som är alldeles prima…
Gravad och grillad lax
En sak som är väldigt gott att göra med lax är att först grava den och sedan grilla den. Lax…