Refried beans

Refried beans är en klassiker i de amerikanska sydstaterna. Där köper man ofta röran färdig på burk men alla vittnar…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Kokboksrecension – Nytt bröd

Att vara glutenintolerant är oerhört begränsande för en medelålders matnörd. I synnerhet för en som i 35-årsåldern får diagnosen och…

Sommarfrukost

Sommaren är godfrukostarnas tid. Här kommer en uppsamlande bloggpost med frukosttips. (mer …)

Fuchsia Dunlop

Igår var jag på ett matevent på Restaurangakademien i Stockholm. Det var ett seminarium/workshop/föreläsning med Fuchsia Dunlop, den internationellt kände…

Rotmos och fläsklägg

Nyårsafton och jag bloggar om fläsklägg. Knäppt. Vi åt det här igår och det är inget jag anser vara nyårsmat…

En kycklingvariant av gulasch

I förrgår, i min post om gumbo, så skrev jag om skillnader mellan gulasch och pörkölt. Jag uttalade mig ganska…

Porchetta med massor av smaker

Porchetta är samlingsnamnet för italienska fläskstekar och kan ha allehanda former och sammansättningar. Det jag mest förknippar med ordet är…

Kycklingrulle med buffelmozzarella

Min första plan var att göra Chicken Kiev men ett mycket trevligt inköp från Ängsholmens Gårdsmejeri gjorde att jag ändrade…

Lammfärsbullar med oreganosås

Jag tänkte kasta ur mig ett vardagsrecept igen. Det är lite svårt att blogga om vardagsmat då den mesta maten…