Kokboksrecension – Nytt bröd
Att vara glutenintolerant är oerhört begränsande för en medelålders matnörd. I synnerhet för en som i 35-årsåldern får diagnosen och…
Sommarfrukost
Sommaren är godfrukostarnas tid. Här kommer en uppsamlande bloggpost med frukosttips. (mer …)
Fuchsia Dunlop
Igår var jag på ett matevent på Restaurangakademien i Stockholm. Det var ett seminarium/workshop/föreläsning med Fuchsia Dunlop, den internationellt kände…
Rotmos och fläsklägg
Nyårsafton och jag bloggar om fläsklägg. Knäppt. Vi åt det här igår och det är inget jag anser vara nyårsmat…
En kycklingvariant av gulasch
I förrgår, i min post om gumbo, så skrev jag om skillnader mellan gulasch och pörkölt. Jag uttalade mig ganska…
Porchetta med massor av smaker
Porchetta är samlingsnamnet för italienska fläskstekar och kan ha allehanda former och sammansättningar. Det jag mest förknippar med ordet är…
Kycklingrulle med buffelmozzarella
Min första plan var att göra Chicken Kiev men ett mycket trevligt inköp från Ängsholmens Gårdsmejeri gjorde att jag ändrade…
Lammfärsbullar med oreganosås
Jag tänkte kasta ur mig ett vardagsrecept igen. Det är lite svårt att blogga om vardagsmat då den mesta maten…