Laxtartar med dillolja och äggula

I lördags åts det en hel del bra mat tillsammans med två kompisar. Alla grejerna kommer upp i sinom tid…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Glutenfria kroppkakor

Först av allt ska det sägas att det inte är jag som har lagat det här, utan det är min…

Tunna BBQ-ribs

Jag har sagt det förr och jag kommer säkerligen säga det igen - det här är tamefan de bästa revbenen…

En nyinköpt molcajete

En molcajete är en slags mexikansk mortel som används för att göra salsor. Jag har precis fått hem min fast…

Räkcocktail med nordafrikansk känsla

Vi hade det här som en snabb förrätt på söndagen och jag tycker att det blev lyckat. Det är roligt…

Vinbrässerad oxkind

Det kommer nog inte som en chock att jag gillar de lite segare styckdetaljerna på kossor. Det är på det…

Italienskt långkokt högrev på bröd

Söndagar är långkoksdagar och igår ville jag testa något nytt. Det är ett recept som jag sneglat på ett tag…

Kycklingtorn med örtsås och tre sorters lök

Det har varit en jäkla vecka. Massor att göra på jobbet och ungar som sover dåligt på grund av sjukdom.…

Rimmat kycklingbröst tillagat sous vide

Det här är vad vi käkade till risotton i fredags. Sous vide-lagad mat är rätt så lagom mat till risotto…