Vinbrässerad oxkind
Det kommer nog inte som en chock att jag gillar de lite segare styckdetaljerna på kossor. Det är på det…
Mina bästa köttbullar
Det är dags för lite husmanskost i bloggen känner jag och vad passar då inte bättre än köttbullar? Det är…
Coxinha – street food i Brasilien
Här kommer en till brassemiddag. Den här gången lite halvkrånglig street food, som trots böket är värd allt besvär. (mer…
Quesadillas med älg-, fläsk och spenatchili
Min plan var att sluta tjata om texmex i bloggen för ibland känns det som att jag inte skriver om…
Varmrökt sidfläsk
Idag ger jag mig på en av de mest svenska matvarorna jag kan tänka mig - rökt fläsk. (mer …)
Surt fläsk
Jag måste på något sätt posta det som jag inte skrivit om på julbordet innan det försvinner ur minnet och…
Asiatiska rispapperknyten, jordnötsås och teriyakibiff
Det här är egentligen en oenhetlig blandning men jag tycker ändå att det är gott. Den här typen av knyten…
Nötgryta från Sichuan
Här kommer en uppdaterad variant av ett recept jag har haft med förr. Mitt hemmasortiment av kinesiska råvaror gör att…