Hamburgare

Jag insåg för runt en vecka sedan att jag inte har skrivit något om hamburgare. Nätet är alldeles proppfullt av…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

En kväll i augusti

Utanför var det -15 °C och flög lite snö medan det däremot i det johanssonska köket var slutet på augusti…

Saltimbocca

På onsdagar får jag laga lite godare mat, det har min fru lovat. Resten av veckan är det vardag med…

Råbiff

Jag har lagat råbiff förr, men det var ett tag sedan så jag drog ihop det igår igen. Bilden var…

Gravad lax med glutenfri dillstuvad potatis

Det här kan vara den perfekta vardagsmaten. Självklart ska den göras från grunden men nästan allt gå att förberedas dagarna…

Linderödsfilé med stomp och inlagda rotsaker

I söndags var jag ute på Franzéns Charkuterier och köpte mig lite smått och gott. Jag ville göra linderödsfilén rättvisa…

Ostfondue

Igår käkade vi 80-talsklassikern ostfondue med inte så klassiska tillbehör. Det mest klassiska är ju bröd som man doppar i…

Nyårsinspiration

Jag tänker laga väldigt enkel, på gränsen till tråkig, nyårsmat. Oxfilé, pommes frites, bearnaisesås, tryffelsmör och en sallad. Jag tänker…

Tacos till frukost

Det absolut bästa sättet att börja en lördag är med en stadig tacofrukost. (mer …)