Blackened fish

Det här är ingen mat för klenisar, fisken blir både stark och faktiskt lite besk. Dock tycker jag att det…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Inlagd jalapeno

Jag har förstått att många är intresserade av att lägga in jalapeno så här kommer en post om det. De…

Kashima Black Santoku

Ni som följer bloggens facebooksida såg mig för lite drygt en vecka sedan tipsa om den här kniven till kanonpris…

Wienerschnitzel med perfekta pommes frites

Idag hamnar fokus på pommes fritsen och det låter som att jag förhäver mig när jag påstår att de är…

Final i Chilichallenge

För lite drygt en månad sedan gjorde jag en post kring min bästa chili just nu - Black Metal Chili.…

Ägg i tomatsalsa – en enkel texmex-brunch

Idag är det texmex-dag hos oss, till kvällen blir det räkenchiladas men jag startade redan tidigare med en enkel mexarlunch.…

Surt fläsk med coleslaw på rotselleri och tryffel

För ett tag sedan lovade jag att återkomma med ytterligare ett tryffelinnehållande recept. Nu är det dags. (mer …)

Hemgjord tomatketchup

Jag har en gammal barndomskompis som heter Dan. Han anser att det ultimata beviset på att jag är "beyond totally…

Puffy tacos

En av de senaste trenderna i USA's tacovärld är att göra tacos med lite puffade tacoskal. Självklart hakar jag på.…