Heta kycklingvingar med coleslaw

Det här är kanske inte det nyttigaste man kan äta men det kan mycket väl kandidera till topplistan över de…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Kallrökt oxfilé

Inför semestern kan det vara kul att ha något litet matlagningsprojekt. Att kallröka oxfilé är både enkelt och ger ett…

Ketchup på trattkantareller

Jag har tidigare skrivit om svampketchup men nu har jag gjort små små ändringar i receptet och dessutom tagit ner…

Gumbo och en bönsallad

Innan jag skriver något annat så måste vi ta och reda ut det där med skillnaden mellan jambalaya och gumbo.…

Nordafrikansk ankwrap

Jag köpte mig en anka och hade lite idéer jag har velat testa kring arabisk/nordafrikansk matlagning. Jag hade flera idéer…

Coxinha – street food i Brasilien

Här kommer en till brassemiddag. Den här gången lite halvkrånglig street food, som trots böket är värd allt besvär. (mer…

Påsklammet

Det här är officiellt den sämsta påsken i mitt liv. Jag har så mycket att göra med jobbet så jag…

Kalkonbröst lagat sous vide

Jag har en bestämd uppfattning om vad som är söndagsmat men det är inte så säkert att den uppfattningen delas…

Fish ’n chips på svenska

Den engelska nationalrätten, fast här på abborre. (mer …)