Brisket – oxbringa i smokern
Brisket är kort och gott amerikanska för oxbringa, men används även som benämning på en speciell rätt med samma styckdel.…
Tlacoyos – mexikanska majsmjölsknyten
Tlacoyos är majsdegsknyten och mexikos svar på dumplings. Ofta är de fyllda med någon typ av bönröra, så också i…
Nötgryta från Sichuan
Här kommer en uppdaterad variant av ett recept jag har haft med förr. Mitt hemmasortiment av kinesiska råvaror gör att…
Bang bang ji si
Det är så klart fantastiskt med en rätt som heter bang bang och smaken på den här kycklingsalladen från Sichuan…
Fredagspizza
Det här är lite olikt mig. Maten är alldeles för otrasslig för fredagsmatlagning men jag håller på med ett annat…
Helt ny design på bloggen
Nu äntligen är den nya designen på bloggen klar. Det är min svåger Oskar som har gjort den och han…
Nässelrisotto
Jag lovade att det skulle dröja ett tag innan det blev risotto igen. Det var tydligen en lögn. Den här…