Picklad chili

I februari planterade jag några chilifrön som jag fått av en bekant. Det var fem sorters chili - Fresno, NuMex…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Brisket – oxbringa i smokern

Brisket är kort och gott amerikanska för oxbringa, men används även som benämning på en speciell rätt med samma styckdel.…

Tlacoyos – mexikanska majsmjölsknyten

Tlacoyos är majsdegsknyten och mexikos svar på dumplings. Ofta är de fyllda med någon typ av bönröra, så också i…

Nötgryta från Sichuan

Här kommer en uppdaterad variant av ett recept jag har haft med förr. Mitt hemmasortiment av kinesiska råvaror gör att…

Bang bang ji si

Det är så klart fantastiskt med en rätt som heter bang bang och smaken på den här kycklingsalladen från Sichuan…

Sichuansk fläskfilé

Det här är i det närmaste en bloggpost i repris, men det får ni fan ta. (mer …)

Fredagspizza

Det här är lite olikt mig. Maten är alldeles för otrasslig för fredagsmatlagning men jag håller på med ett annat…

Helt ny design på bloggen

Nu äntligen är den nya designen på bloggen klar. Det är min svåger Oskar som har gjort den och han…

Nässelrisotto

Jag lovade att det skulle dröja ett tag innan det blev risotto igen. Det var tydligen en lögn. Den här…