En variant på Reuben sandwich

Nu är julen slut och det gäller att så fort som möjligt göra något av resterna. Här är en variant…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Att bygga en kallrök

Det känns som att det börjar bli lite i ropet att bygga sig en egen rök. Jag är långtifrån någon…

Soppa med räkor och kantareller

Mina helgmatsposter verkar ha uteblivit den här helgen. I fredags så hade jag några gossar över på tv-spel och för…

Blogguppehåll

Barariktigmat.se kommer inte uppdateras på ett tag. Hur långt uppehållet blir vet jag inte. (mer …)

Midsommar – Godaste revbenen med vit potatissallad

Jag tänkte vara ute i god tid före midsommar och presentera mina bästa revbensspjäll. (mer …)

Tunnbrödklämma med rökt rådjur

För ett par veckor sedan sköts det en råbock i Bofaratrakten söder om Bollnäs och jag kände att det var…

Hummermackor med pommes frites

Hummer är en alldeles för dyr matvara, det är jag den förste att skriva under på. Trots detta så köper…

Kycklinglår och sallad med asiatiska smaker

Jag är lite trött på grillat och onyttig mat nu. Det där med nyttig och onyttig mat är så klart…

Persiska kycklingspett med torshi och pommes frites

Det persiska nyåret inföll i veckan och såna där högtidligheter är bra som ursäkter för att testa lite mat från…