Soppa på rostad blomkål med lite trist färg

Man kan väl inte äta blomkålssoppa en fredagkväll? Nej det kan man inte, men vi gjorde det ändå igår. Jag…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Rostbiff sous vide och vad man gör med den

Rostbiff sous vide, kan det vara något det? Ja verkligen, bästa rostbiffen någonsin faktiskt. Sen några ord om vad man…

God jul

God jul på er. Jag bjuder på en bild där jag ser galen ut. Man blir galen av sprit. (mer…

Hamburger-SM

Jag anmälde för runt en månad sedan en hamburgare till Hamburger-SM. Tävlingsledningen vill ha hjälp med att välja ut ett…

Grön ärtsoppa

Jag tänkte brassa på med lite vardagsrätter den här veckan. Vi äter ju såklart sånt men jag brukar som bekant…

Beef gorditas

Gorditas är lätt friterade bröd på majsmjöl och ordet i sig betyder typ "små feta ena" på spanska. Bröden kan…

Vinnaren i knivtävlingen

Efter mycket om och men har jag lyckats välja en vinnare i knivtävlingen. Det var verkligen inte lätt och jag…

Lördagsfrukost med styrka

En mycket kort post till minne av en kompis. (mer …)

Fyra lyxiga råvaror

Det finns få saker som är så njutbara som att köpa riktigt lyxig mat. Att få strosa runt med sin…