Niu rou gan – kinesiskt torkat kött

Lite slarvigt skulle man kunna beskriva det här som kinesisk beef jerky, men det är egentligen fel. (mer …)

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Pizza med kantareller och parmaskinka

Alla matbloggare ska väl ha post på hemgjord pizza antar jag. Min är både bra och dålig. Den är dålig…

Hamburgare med ägg och bacon

Det var dags för hamburgare igen. Jag tror inte det är någon vits att skriva ner receptet för det är…

Perfekt smältande ost

Den här bloggposten behandlar mer om ett litet kemiprojekt än ett recept som jag ser det. Det handlar om att…

Revben och svampnudlar med känsla av Vietnam

Jag fortsätter på den vietnamesiska temat när jag ändå har en massa råvaror hemma på det temat. (mer …)

Dags att fundera på julskinkan

Det är snart jul och det är hög tid att börja planera julbordet. I min värld är 90% av julglädjen…

Salsa verde

En salsa på bland annat tomatillos och chili. Den här går så klart att köpa färdig men det är mycket…

Niu rou gan – kinesiskt torkat kött

Lite slarvigt skulle man kunna beskriva det här som kinesisk beef jerky, men det är egentligen fel. (mer …)

Restmex samt en vitlökssås

Det här är ett alldeles utmärkt sätt att göra något gott av den överblivna skinkan (mer …)