Fläsklägg på grillen

Det går alldeles utmärkt att grilla fläsklägg men man måste ha gott om tid för det är inget snabbgrillat kött.…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Bauru – brasiliansk rostbiffmacka och en god sallad

I Brasilien pågår fotbolls-VM, och det måste så klart uppmärksammas på något vis. (mer …)

Glutenfria pastasubstitut Del 1 – King Soba Organic rice & wakame noodles

Det här är ett ämne som jag har glömt att dokumentera. Jag vet inte om det är av vikt för…

Lammytterfilé och risotto med svart trumpetsvamp

Vardag igen och tillbaka i Uppsala. Det är i vanlig ordning både lite skönt och lite vemodigt när semestern är…

Nachos med slaktarbiff

Här har vi en rätt omständig rätt som verkligen ger lön för mödan. ...eller så förbannat omständigt är det inte…

Tacos till frukost

Det absolut bästa sättet att börja en lördag är med en stadig tacofrukost. (mer …)

Pollo entomatado

Här kommer en het och rolig gryta. Koka massor så räcker det länge eller till många. (mer …)

Skärbrädor

Det är dags för en alldeles för lång nördpost igen som har legat och mognat i mig under flera månader.…

Chicken Kiev och våfflor med potatis, ost och bacon

Lite bökigt kan nog den här maten vara men den går bra att förbereda väldigt långt. (mer …)