Tunna BBQ-ribs

Jag har sagt det förr och jag kommer säkerligen säga det igen - det här är tamefan de bästa revbenen…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Macka med grillad rumpstek och manchegomajonnäs

En av mina absoluta favoriter bland styckdetaljerna hos nöt är rumpsteken. Bra pris, bra smak och att den är lite…

Receptet på Black Metal Chili

Som utlovat kommer här mitt recept på chilin som jag gick till final med i Chilichallenge. Receptet finns redan på…

Maiale al latte

Här kommer en väldigt rustik, enkel men ändå lite fascinerande italiensk rätt på mjölkkokt fläsk. (mer …)

Ägg i tomatsalsa – en enkel texmex-brunch

Idag är det texmex-dag hos oss, till kvällen blir det räkenchiladas men jag startade redan tidigare med en enkel mexarlunch.…

9 x nudlar

Det var längesedan jag gjorde en sammanfattande post på något speciellt tema. Här kommer lite nudelbabbel. (mer …)

Chicken Kiev och våfflor med potatis, ost och bacon

Lite bökigt kan nog den här maten vara men den går bra att förbereda väldigt långt. (mer …)

Vegetarisk chili

Förra onsdagen spelade Bollnäs mot Sirius på Studenternas i Uppsala och jag kände mig manad att bjuda hem några bollnäspojkar…

Vinnaren i knivtävlingen

Efter mycket om och men har jag lyckats välja en vinnare i knivtävlingen. Det var verkligen inte lätt och jag…