Lördagsfrukost med styrka

En mycket kort post till minne av en kompis. (mer …)

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Kycklingrulle med buffelmozzarella

Min första plan var att göra Chicken Kiev men ett mycket trevligt inköp från Ängsholmens Gårdsmejeri gjorde att jag ändrade…

Dags att fundera på julskinkan

Det är snart jul och det är hög tid att börja planera julbordet. I min värld är 90% av julglädjen…

Buffalo wings på grillen

Det här mina vänner, kan mycket väl vara det godaste som passerat min grill det senaste året. (mer …)

Marockansk lammgryta

Vi hade besök igår och jag ville göra en rätt som det inte var så mycket jobb med alldeles innan…

Laksa med kungsräkor och kyckling

Receptet till den här rätten är baserat på ett recept som jag hittat i en gammal asiatisk kokbok (Asiatiska kokboken,…

Saltimbocca

På onsdagar får jag laga lite godare mat, det har min fru lovat. Resten av veckan är det vardag med…

Tlacoyos – mexikanska majsmjölsknyten

Tlacoyos är majsdegsknyten och mexikos svar på dumplings. Ofta är de fyllda med någon typ av bönröra, så också i…

Projekt: Julskinka #5 Slutstriden

I måndags var skinkan färdigurvattnad och efter det fick den vila i en påse i kylen i väntan på ugnsstekning.…