Att välja köksknivar
En liten varning. Tycker man att jag skriver för mycket om knivar och dessutom upprepar mig ganska ofta så kan…
Pork tenderloin sandwich
I USA pratar man om ett antal klassiska mackor och de är väl runt 20-30 stycken lite beroende på hur…
Grillad kinesiskt kryddad karré
Hej. Nu är jag som utlovats tillbaks på bloggen igen. Förra veckan var min hittills jobbigaste vecka någonsin (tror jag).…
Sous vide – teori
Min serie om sous vide har legat lite på is på grund av sommar och grillmani men nu är det…
Wienerschnitzel med perfekta pommes frites
Idag hamnar fokus på pommes fritsen och det låter som att jag förhäver mig när jag påstår att de är…
Nachos med slaktarbiff
Här har vi en rätt omständig rätt som verkligen ger lön för mödan. ...eller så förbannat omständigt är det inte…
Brisket – oxbringa i smokern
Brisket är kort och gott amerikanska för oxbringa, men används även som benämning på en speciell rätt med samma styckdel.…
Kräftor
När ungarna hade somnat igår så satt jag och Emma på balkongen och åt upp frysens näst sista låda med…