Kycklingbuljong
Här kommer ett litet snabbrecept på en enkel kycklingbuljong som inte heller förutsätter att man har nyligen har käkat hel…
Torsk med pocherat ägg och dill- och vitvinssås
Efter mitt långa magelände behövdes det något skonsamt för magen. Det ligger väldigt djupt i min uppfostran att när man…
Lammfärsbullar med oreganosås
Jag tänkte kasta ur mig ett vardagsrecept igen. Det är lite svårt att blogga om vardagsmat då den mesta maten…
Coxinha – street food i Brasilien
Här kommer en till brassemiddag. Den här gången lite halvkrånglig street food, som trots böket är värd allt besvär. (mer…
Mac ’n’ cheese-bakelser med skogssvamp
Här kommer ett snabbt men vällagat tips till fredagkvällen. (mer …)
Sichuankyckling
Sichuan, szechuan, sechuan eller hur fan skrivs det? Jag är ärligt talat inte säker men provinsen ifråga skrivs Sichuan på…
Kokboksrecension – Nytt bröd
Att vara glutenintolerant är oerhört begränsande för en medelålders matnörd. I synnerhet för en som i 35-årsåldern får diagnosen och…
Heta gratinerade musslor
En liten rackare som vi satte i oss idag när ungarna åt middag. Vi brukar äta förrätt samtidigt som Kerstin…