Laxcarpaccio med ingefärs- och chilidressing

Min fru var iväg på någon typ av fyllefest hos en kollega som fyllde år igår så jag blev ensam…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Helstekt kyckling med lite asiatisk känsla

Nu får det vara nog med diagram och tok. Igår hade jag tänkt laga oxbringa med pepparrot och hela faderullan…

Mac ’n’ cheese-bakelser med skogssvamp

Här kommer ett snabbt men vällagat tips till fredagkvällen. (mer …)

Baconsnacks med jalapeno

Det har gått lite på halvfart den senaste tiden på bloggen på grund av sjukdom. Läget borde snart vara skapligt…

Tyst helg

Det har varit tyst från mig några dagar nu. Lite stök med sjukdom i slutet av veckan och i fredags…

Ångkokt lax med paprika- och champinjonfräs och brynt smör

Det är lite segt och går på matsparlåga hemma hos oss. Jag har råkat ut för någon, än så länge…

Fläskkotlett sous vide och en macka

Här kommer en liten söndagspost på gårdagens goda macka. (mer …)

God jul

God jul på er. Jag bjuder på en bild där jag ser galen ut. Man blir galen av sprit. (mer…

Kokboksrecension – Det godaste jag vet

Den svenska smakgurun hjälper oss i en mångordig bok att kombinera smaker. (mer …)