Tunna BBQ-ribs

Jag har sagt det förr och jag kommer säkerligen säga det igen - det här är tamefan de bästa revbenen…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Balticurry med lamm och mango

Jag har gjort en balticurryvariant förr, den gången på kyckling. Där skriver jag en hel del om vikten av att…

Julköttbullar

Jag har uppdaterat mitt köttbullsrecept lite i år. Det är inte superstora förändringar men nog är receptet lite bättre allt.…

Årets snaps 2014

Jag varierar mig inte jättemycket från är till år när det kommer till snaps och malörtsbasen släpper jag ogärna. (mer…

Helstekt rimmad kyckling

Det ser ut som vilken helstekt kyckling som helst, men skenet bedrar. Det är en helt fantastisk kyckling och jag…

Moritaka sujihiki

En sujihiki är en japansk trancherkniv och tillsammans med en knivsort som heter yanagiba den vanligaste kniven du ser i…

Örtig kycklingrulle med prästostpotatis och dragonsås

Vi tänkte käka det här på lördagen men efter att hela familjen hade fastnat i bilen i snöhelvetet på E4:an…

Ungersk kycklinggryta med råstekt potatis och gurksallad

Jag tycker av någon märklig anledning att det här är en vårgryta och jag kan inte förklara varför. Grytan liksom…

Hemgjord tomatketchup

Jag har en gammal barndomskompis som heter Dan. Han anser att det ultimata beviset på att jag är "beyond totally…