Perfekt smältande ost

Den här bloggposten behandlar mer om ett litet kemiprojekt än ett recept som jag ser det. Det handlar om att…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Kallrökt rådjursfilé

Det är ingen stor hemlighet att jag gillar rökt kött och här kommer ett litet roligt sätt att ta tillvara…

Stekt inlagd strömming med tillbehör

I helgen lagade jag en riktigt lyxig variant på husmansklassikern Strömming med potatis. Jag såg till att laga lite för…

Att bygga en kallrök

Det känns som att det börjar bli lite i ropet att bygga sig en egen rök. Jag är långtifrån någon…

Nyårsinspiration

Jag tänker laga väldigt enkel, på gränsen till tråkig, nyårsmat. Oxfilé, pommes frites, bearnaisesås, tryffelsmör och en sallad. Jag tänker…

Buffalo chicken fries

Lite töntigt receptnamn på min blogg igen men det får ni fan ha överseende med. När ni testat är ni…

Grillade pannkakor med en stark sås

Jag vet att ni alla söker efter bra grilltillbehör och här har ni en vansinnigt bra grej. (mer …)

Bricklayer steak

Direkt och glödhett grillad entrecote på argentinskt sätt. Det här är nog det bästa grillade jag ätit i år. (mer…

Enchilada Suiza med kyckling och tomatillosalsa

Enchilada Suiza syftar inte på att den här lite skojiga tortillatårtan är från Schweiz utan det finns någon koppling till…