Kokboksrecension – The Food Traveler

Jag har tänkt rätt länge att jag ska skriva lite kokboksrecensioner i bloggen då jag i det närmaste är besatt…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Dags att fundera på julskinkan

Det är snart jul och det är hög tid att börja planera julbordet. I min värld är 90% av julglädjen…

Pollo entomatado

Här kommer en het och rolig gryta. Koka massor så räcker det länge eller till många. (mer …)

Tortillachips med heta räkor

En liten minipost med en snabblagad rätt vi käkade igår. Vi var sugna på något riktigt hett. (mer …)

Soppa med hummerbuljong och rimmad lax

En lite snabbpost på enkel vardagsmat. Jag vill inte kalla det för hummersoppa för det är det inte men den…

Bandy och indisk kikärtsgryta

Jag har lite skrivklåda så jag måste dra ur mig något till bloggen. Man kan tycka att jag kunde ha…

En nyinköpt molcajete

En molcajete är en slags mexikansk mortel som används för att göra salsor. Jag har precis fått hem min fast…

Perfekta majstortillas

Det här är en nördpost. Jag kan inte låta bli att släppa ifrån mig dem då och då. Grejen är…

Sashimi på röding

Här kommer en liten enkel förrätt som kombinerar nordiskt med asiatiskt och som man drar ihop på några minuter. (mer…