Salsa verde
En salsa på bland annat tomatillos och chili. Den här går så klart att köpa färdig men det är mycket…
Årets sill 2013 – Kinesiska smaker
Varje år måste det testas en ny sillinläggning av något slag, det är en oskriven julbordsregel. Alla vet också att…
Ost- och skinksallad på texmexsätt
Jag räknar kallt med att ni fortfarande har skinka kvar, även efter den goda mackan. Här kommer nästa tips på…
En kycklingvariant av gulasch
I förrgår, i min post om gumbo, så skrev jag om skillnader mellan gulasch och pörkölt. Jag uttalade mig ganska…
Chili- och ostfyllda köttfärsbollar lindade med bacon
Vi var lite sugna på någon chiliinnehållande rätt på söndagkvällen så det fick bli lite att jag tog vad som…
Heta gratinerade musslor
En liten rackare som vi satte i oss idag när ungarna åt middag. Vi brukar äta förrätt samtidigt som Kerstin…
Sparrisrisotto med prosciutto
När en matlagningsteknik lärts in så är det viktigt att öva på den så att den sätter sig i ryggmärgen.…
Pollo entomatado
Här kommer en het och rolig gryta. Koka massor så räcker det länge eller till många. (mer …)