Risotto med pumpa och karljohan
Det är dags för en vegetarisk festlig rätt, fan ska veta att de inte är så enkla att hitta. (mer…
Cochinita Pibil
Det här är nog den första mexikanska maten som jag bloggar om. Vissa påstår att det är ursprunget till pulled…
Nordafrikansk ank- och korvgryta
För några dagar sedan skrev jag om en ankwrap och jag skrev också då om hur den lagade ankan skulle…
Fuchsia Dunlop
Igår var jag på ett matevent på Restaurangakademien i Stockholm. Det var ett seminarium/workshop/föreläsning med Fuchsia Dunlop, den internationellt kände…
Beska droppar – hemgjord snaps
Det finns ett flertal sätt att få ett betyg på människorna i sin omgivning men inget så effektivt som att…
Spädgris och njutning
"Det är omöjligt att leva ett behagligt liv utan att leva klokt, hedervärt och rättfärdigt, och det är omöjligt att…
Kinesiska glutenfria dumplings
Igår pillade vi med dumplings. Det är lika bra att jag är ärlig här och erkänner att det är min…
Varmrökt sidfläsk
Idag ger jag mig på en av de mest svenska matvarorna jag kan tänka mig - rökt fläsk. (mer …)