Lite småsaker och något om Facebook

Jag tänkte det kan vara dags för en liten summering av tiden som gått med bloggen. Jag har nu haft…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Risotto med pumpa och karljohan

Det är dags för en vegetarisk festlig rätt, fan ska veta att de inte är så enkla att hitta. (mer…

Cochinita Pibil

Det här är nog den första mexikanska maten som jag bloggar om. Vissa påstår att det är ursprunget till pulled…

Nordafrikansk ank- och korvgryta

För några dagar sedan skrev jag om en ankwrap och jag skrev också då om hur den lagade ankan skulle…

Fuchsia Dunlop

Igår var jag på ett matevent på Restaurangakademien i Stockholm. Det var ett seminarium/workshop/föreläsning med Fuchsia Dunlop, den internationellt kände…

Beska droppar – hemgjord snaps

Det finns ett flertal sätt att få ett betyg på människorna i sin omgivning men inget så effektivt som att…

Spädgris och njutning

"Det är omöjligt att leva ett behagligt liv utan att leva klokt, hedervärt och rättfärdigt, och det är omöjligt att…

Kinesiska glutenfria dumplings

Igår pillade vi med dumplings. Det är lika bra att jag är ärlig här och erkänner att det är min…

Varmrökt sidfläsk

Idag ger jag mig på en av de mest svenska matvarorna jag kan tänka mig - rökt fläsk. (mer …)