Knivar

Knivar

Att välja köksknivar

En liten varning. Tycker man att jag skriver för mycket om knivar och dessutom upprepar mig ganska ofta så kan man hoppa över det här inlägget. Det här med köksknivar är ett relativt nytt intresse hos mig. Jag har ganska länge haft knivar i stil med Global och jag har skött dem skapligt men det är först det senaste halvåret som jag har fördjupat mig mer i det här något bisarra intresset.

Läs mer ...

Santokukniv i kolstål

Det är ett tag sedan jag köpte den här kniven, men jag har inte hunnit blogga om den. Det är ytterligare en kolstålskniv. Den är av samma tillverkare som den här kniven. Kniven i bloggposten jag länkar till är en kolstålskniv där bladet har en mörk finish, s.k. kurouchi. Det mörka kommer från tillverkningen och brukar ofta poleras bort på kolstålsknivar, men om det inte gör det så lämnar det ett förhållandevis gott korrosionsskydd på just det där svarta.

Läs mer ...
Prenumerera på denna RSS-feed