USA

USA

Nachos med kryddig torskrygg

Okej det är väl inte det listigaste att kasta ur sig tre bloggposter på en dag. Vad jag vet så heter jag inte Alex Schulman och jag har ingen riktig anledning att blogga så mycket som jag gör. Det är bara det att jag har så himla många grejer lagade nu och liksom i pipelinen så jag måste bränna av några.

Läs mer ...

Enchiladas från grunden

Det ska villigt erkännas att det nästan är ett heldagsprojekt det här. Självklart finns det möjlighet att förenkla det här receptet, bl a genom att köpa färdig buljong och färdiga tortillas. Däremot tycker jag att man kan testa att göra chilin och salsan för de är så himla bra.

Läs mer ...

Tacos med ananasmörad tjälknöl, inlagda rotsaker och tomatillosalsa

Det här kommer bli en lång post. Känner man att man inte orkar läsa så kan man nästan skippa den eller också hoppa direkt ner till receptet. För ungefär en vecka sedan köpte jag en rostbiff på ett par kilo och delade den i två. Den ena halvan gjorde jag grillad rostbiff av på klassiskt sätt medan jag frös in den andra halvan. Tanken var att den skulle bli tjälknöl den här helgen.

Läs mer ...

Tjocka revben med bakad potatis, BBQ-sås och coleslaw

Igår kväll kollade vi på den där musiktävlingen som alla är så obegripligt intresserade av. Jag var tvungen att tänka efter ordentligt men jag tror nog att senast jag såg den tävlingen i sin helhet var 1989 och Tommy Nilsson vann. Det är 24 år sedan och jag var 13 år, en alldeles ypperlig ålder att växa ifrån eländet i mitt tycke.

Läs mer ...

Enchilada Suiza med kyckling och tomatillosalsa

Enchilada Suiza syftar inte på att den här lite skojiga tortillatårtan är från Schweiz utan det finns någon koppling till att man använder syrad grädde som jag inte riktigt har fattat. Det var väl egentligen alldeles detsamma och det viktiga är att den är väldigt god om än lite trasslig att åstadkomma, i alla fall om man som jag måste göra allt från grunden.

Läs mer ...

Texmex-lördag

Jag fick min tortillapress och -värmare i fredags så det var bara tvunget att bli texmex igår. I vanlig ordning lade jag upp det i ett lite för ambitiöst projekt med två rätter, en chiliräkröra på tortillabröd och en lite mer avancerad på friterad tortilla med refried beans och oxfilé.

Läs mer ...
Prenumerera på denna RSS-feed