Oxsvanssoppa

Det finns en myt om att kockar helst bjuder varandra på oxsvanssoppa och att det är en av den svenska kockvärldens mest prestigefyllda rätt. Jag vet inte riktigt hur det är med det, men oxsvanssoppa är i alla fall helt otroligt gott.

Läs mer ”Oxsvanssoppa”

Salad Nicoise med röding

En riktig Salad Nicoise kan göras på många sätt men den innehåller alltid tonfisk så det här är i strikt bemärkelse ingen Salad Nicoise utan mer en rödingsallad. Dock är ju tonfisken en tveksam fisk att köpa och jag hade dessutom fått tag i viltfångad röding så då fick det bli på det här sättet.

Läs mer ”Salad Nicoise med röding”

Fyra lyxiga råvaror

Det finns få saker som är så njutbara som att köpa riktigt lyxig mat. Att få strosa runt med sin lilla påse och i huvudet lägga upp en strategi för tillagningen hör till livet absoluta höjdpunkter. Igår handlade jag fyra såna saker och kunde med dem göra två mycket fina rätter.

Läs mer ”Fyra lyxiga råvaror”

Vinbrässerad oxkind

Det kommer nog inte som en chock att jag gillar de lite segare styckdetaljerna på kossor. Det är på det hela taget väldigt lite biff, extrecote och filé här i bloggen och det beror så klart på att jag är lite trött på det. I och för sig kan jag också bli sugen på ”förortsfredag” med medium rare-stekt biff, pommes och hemslagen bearnaise men nu var det ett tag sedan.

Läs mer ”Vinbrässerad oxkind”

Råbiff

Jag har lagat råbiff förr, men det var ett tag sedan så jag drog ihop det igår igen. Bilden var rätt kass i förra inlägget och jag halstrade råbiffen. Halstringen blev egentligen bara fel estetiskt, den trängde inte långt in alls, även om det kanske ser ut så på den bilden. I den råbiffen inkluderade jag också alla tillbehören i själva biffen, vilket jag inte gjorde igår.

Läs mer ”Råbiff”

Påsklammet

Det här är officiellt den sämsta påsken i mitt liv. Jag har så mycket att göra med jobbet så jag måste stanna i Uppsala och jobba medan resten av familjen åker till Småland och firar att den där killen spikades upp av romarna. Familjen åkte i morse och det känns redan helt värdelöst.

Läs mer ”Påsklammet”