Asiatiskt

Asiatiskt

Räknudlar

Igår fick jag för mig att jag skulle laga nudlar på två sätt och servera bredvid varandra, men när det väl var dags att laga så kände jag att det blev lite för stressigt med två parallella rätter som båda vinner på att serveras direkt när de är klara. Jag valde då att bara laga räknudlarna och sparade kycklingnudlarna till idag. Kanske lite fantasilöst att käka nudlar två dagar i rad, men det var inte meningen från början.

Läs mer ...

Kinesiska glutenfria dumplings

Igår pillade vi med dumplings. Det är lika bra att jag är ärlig här och erkänner att det är min fru som gör själva pillhelvetet. Jag svär nämligen så mycket när jag gör sånt där så jag är förbjuden att hålla på med det. Alltså sånt där smått och plåttrigt har jag verkligen svårt för, det är säkert del i varför jag är så totalt ointresserad av desserter och söta bakverk också. ...och i mitt yrke sysslar jag med nanoteknologi (???), då känns det som att man i alla fall borde kunna vika ihop lite dumplings.

Läs mer ...

Suveräna fläsklägg i en blandasiatisk stil

Det är lite irriterande att klumpa ihop matstilar i så stora geografiska områden som "asiatisk" mat. Det är en stor region Asien och den persiska maten är ju väldigt skild från den japanska. Det jag menar med att den här rätten är av blandasiatisk stil är att jag inte riktigt vet var man skulle placera den. Troligtvis ingenstans men många smaker är östasiatiska.

Läs mer ...
Prenumerera på denna RSS-feed