Kyckling

Kyckling

Persiska kycklingspett med torshi och pommes frites

Det persiska nyåret inföll i veckan och såna där högtidligheter är bra som ursäkter för att testa lite mat från andra kulturer. Jag kan inte påminna mig om att jag lagat något persiskt tidigare så det var dessutom hög tid. Jag gjorde spett på kycklingkött som jag lät marinera i lite över ett dygn i en väldigt smakig marinad.

Läs mer ...

Kycklingtorn med örtsås och tre sorters lök

Det har varit en jäkla vecka. Massor att göra på jobbet och ungar som sover dåligt på grund av sjukdom. Det här med öroninflammationerna börjar verkligen tära på oss men det ska som tur är snart vara över. Det har också varit en massa deadlines, främst på ansökningar, på jobbet så det har blivit jobb på kvällarna. Allt detta sammantaget har gjort att maten blivit lidande och jag har inte alls haft någon lust att skriva om det halvusla vi har petat i oss.

Läs mer ...

Enchilada Suiza med kyckling och tomatillosalsa

Enchilada Suiza syftar inte på att den här lite skojiga tortillatårtan är från Schweiz utan det finns någon koppling till att man använder syrad grädde som jag inte riktigt har fattat. Det var väl egentligen alldeles detsamma och det viktiga är att den är väldigt god om än lite trasslig att åstadkomma, i alla fall om man som jag måste göra allt från grunden.

Läs mer ...

Helstekt kyckling med lite asiatisk känsla

Nu får det vara nog med diagram och tok. Igår hade jag tänkt laga oxbringa med pepparrot och hela faderullan men jag hittade tyvärr ingen bringa. Det var läge för snabbt beslut i affären och jag plockade på mig en kyckling och lite skojiga grönsaker. Rätten känns lite som en kombination av japanskt och kinesiskt och jag blev himla nöjd med den.

Läs mer ...

Nordafrikansk kycklingrulle

Det har varit en jäkla massa prat och väldigt lite verkstad i de senaste blogginläggen. Lite halvslafsiga pastarätter som man drar ihop på en halvtimma och en massa tjat om knivar. Man skulle kunna misstänka att det här är en blogg för snabblagad och förenklad mat som man ska hinna med efter jobbet. Det är det INTE.

Läs mer ...
Prenumerera på denna RSS-feed