Empanadas med syrlig tonfisk

Ju mer jag är och nosar på den argentinska maten, ju mer gillar jag den. Idag blir det argentinsk street…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Skärbrädetips

Nu har jag fått den beställda skärbrädan från Asbjörns Bildhuggeri. 689 + frakt fick jag betala för en skärbräda av…

Laxpaté med musslor

I söndags gjorde jag en laxpaté och jag var väldigt osäker på om det verkligen är något att blogga om.…

Lördagsfrukost med styrka

En mycket kort post till minne av en kompis. (mer …)

En veckas tystnad

Nu har det varit tyst från mig i snart en vecka och det beror mest på att jag inte har…

Sparrisrisotto med prosciutto

När en matlagningsteknik lärts in så är det viktigt att öva på den så att den sätter sig i ryggmärgen.…

Siciliansk fläskgryta med gnocci

Gårdagens middag var en lättlagad höjdare på alla sätt och vis. Den tar tid att laga men arbetsinsatsen är minimal…

En nyinköpt molcajete

En molcajete är en slags mexikansk mortel som används för att göra salsor. Jag har precis fått hem min fast…

Hamburgare

Jag insåg för runt en vecka sedan att jag inte har skrivit något om hamburgare. Nätet är alldeles proppfullt av…