En kväll i augusti

Utanför var det -15 °C och flög lite snö medan det däremot i det johanssonska köket var slutet på augusti…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Fläskkotlett sous vide och en macka

Här kommer en liten söndagspost på gårdagens goda macka. (mer …)

Inlagd jalapeno

Jag har förstått att många är intresserade av att lägga in jalapeno så här kommer en post om det. De…

Fredagspizza

Det här är lite olikt mig. Maten är alldeles för otrasslig för fredagsmatlagning men jag håller på med ett annat…

Kalkonbröst lagat sous vide

Jag har en bestämd uppfattning om vad som är söndagsmat men det är inte så säkert att den uppfattningen delas…

Het och rökig nudelsoppa med räkor

Jag trodde att vi var chilitoleranta jag och min fru, men tydligen finns det en gräns även för oss. Jag…

Rökt mat – en sammanfattning

Idag tänkte jag sammanfatta det jag tidigare skrivit om rökning. (mer …)

Restmex samt en vitlökssås

Det här är ett alldeles utmärkt sätt att göra något gott av den överblivna skinkan (mer …)

Vildand med sherrysås och svamprisotto

Hur kategoriseras den här maten tro? För mig känns den superfransk innan risotton kommer och italienifierar rätten totalt. Jag sätter…