Spädgris och njutning
"Det är omöjligt att leva ett behagligt liv utan att leva klokt, hedervärt och rättfärdigt, och det är omöjligt att…
Hamburgare och tryffel
Jag kom över en liten färsk tryffel igår och hade lite svårt att veta vad jag skulle laga med den.…
Oxfilé sous vide
Det i särklass bästa sättet att laga oxfilé på och det var också tekniken som valdes för nyårsmiddagen. Jag har…
Kokboksrecension – Nytt bröd
Att vara glutenintolerant är oerhört begränsande för en medelålders matnörd. I synnerhet för en som i 35-årsåldern får diagnosen och…
Perfekt risotto
Det här receptet har flyttats över till min nya blogg Feeders. Receptet hittar du här.
En varning och saxslipning
Den främsta anledningen till att det inte blivit något matbloggat i helgen är att jag fick i mig gluten förra…
Lax med asiatisk sallad och nudelsoppa
I helgen blev det rätt så stabbig mat. På fredagen var det porchetta, som visserligen kanske inte var så vansinnigt…
Ägg i tomatsalsa – en enkel texmex-brunch
Idag är det texmex-dag hos oss, till kvällen blir det räkenchiladas men jag startade redan tidigare med en enkel mexarlunch.…