Beef gorditas

Gorditas är lätt friterade bröd på majsmjöl och ordet i sig betyder typ "små feta ena" på spanska. Bröden kan…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Gammalt gjutjärn

I den gamla bakugnen i vår stuga gjorde jag lite gjutjärnsfynd. Bakugnen kommer jag tillbaks till senare, den var en…

Julmat

I år firar inte vi jul hemma så jag gör inte så vansinnigt mycket julmat, även om det så klart…

Boeuf Bourguignon

Maten som är omöjlig att stava till och nästan ännu värre att uttala. Jag tycker nog egentligen att vi ska…

Vegetarisk pizza med paprikasås

För inte så längesedan så skrev jag en kort recension av en bakbok för glutenfritt bröd och hyllade där pizzadegen…

Överdriven omelett

Förlåt. Det här är över gränsen. En omelett fylld med chili cheese fries. (mer …)

Stekt fläsk med löksås

Jag fortsätter lite med vardagsrätter, min semester är trots allt över. Det här är en rätt som inte behöver närmare…

Lördagsmacka

Jag och katten sitter/ligger lite vid datorn och gör en samlingspost på mackor. Jag tänkte att katten skulle få hjälpa…

Torskrygg på planka

När jag köpte min nya skärbräda så passade jag på att lägga till några ekplankor för plankstek också. Då jag…