Julmat
I år firar inte vi jul hemma så jag gör inte så vansinnigt mycket julmat, även om det så klart…
Nyårsinspiration
Jag tänker laga väldigt enkel, på gränsen till tråkig, nyårsmat. Oxfilé, pommes frites, bearnaisesås, tryffelsmör och en sallad. Jag tänker…
En kycklingvariant av gulasch
I förrgår, i min post om gumbo, så skrev jag om skillnader mellan gulasch och pörkölt. Jag uttalade mig ganska…
Pork tenderloin sandwich
I USA pratar man om ett antal klassiska mackor och de är väl runt 20-30 stycken lite beroende på hur…
Nötgryta från Sichuan
Här kommer en uppdaterad variant av ett recept jag har haft med förr. Mitt hemmasortiment av kinesiska råvaror gör att…
Sous vide – uppvärmningsutrustning
Nu är det hög tid att ta tag i sous vide-serien igen. Idag pratar vi om uppvärmningsutrustningen. (mer …)
General Tso’s Chicken
Friterad kyckling med sötsur sås kanske luktar lite billig kinakrog men låt er inte luras, det går att trassla till…
Brisket – oxbringa i smokern
Brisket är kort och gott amerikanska för oxbringa, men används även som benämning på en speciell rätt med samma styckdel.…