Pizza med spenatpesto, soltorkade tomater, gorgonzola och päron

Det här blir en liten snabbpost. Vi åt med ungarna ikväll, vilket är jäkligt ovanligt en lördag, och tar själva…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Oxfilé sous vide

Det i särklass bästa sättet att laga oxfilé på och det var också tekniken som valdes för nyårsmiddagen. Jag har…

Lätthalstrad lövbiff med pepparrot och äggula

Det blev rätt så sen middag igår och ingen av oss var speciellt hungriga. Då passar det suveränt med den…

Räkmacka med currymajonäs

En överdådig macka med en rätt så otrolig currymajonäs. Precis det här kan vara vad din själ behöver. (mer …)

Kinesiskt kryddad karré på grillen

Till helgen kanske det kan vara trevligt att grilla lite karré. Här kommer ett väldigt trevligt recept på kinesiskt kryddad…

Texmexrulle med tillbehör

Jag hittade billig nötrulle igår på affären och fick för mig att göra rulle på rulle och att dessutom smaksätta…

Konosuke HD

Det var evigheter sedan jag skrev något om knivar så här kommer en liten kortare post om en kniv som…

Torsk med pocherat ägg och dill- och vitvinssås

Efter mitt långa magelände behövdes det något skonsamt för magen. Det ligger väldigt djupt i min uppfostran att när man…

Nordafrikansk ankwrap

Jag köpte mig en anka och hade lite idéer jag har velat testa kring arabisk/nordafrikansk matlagning. Jag hade flera idéer…