Clam chowder med manchego- och jalapenosandwich

Nu mina vänner kommer det en fantastisk soppa, New Englands stolthet. (mer …)

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Blogguppehåll

Barariktigmat.se kommer inte uppdateras på ett tag. Hur långt uppehållet blir vet jag inte. (mer …)

Pho – vietnamesisk nudelsoppa

Inspirerad av den mycket trevliga kokboken The Food Traveler, som jag recenserade i förrgår, lagade jag igår Pho, den vietnamesiska…

Kalkonbröst lagat sous vide

Jag har en bestämd uppfattning om vad som är söndagsmat men det är inte så säkert att den uppfattningen delas…

Crispy hot dogs

Det är hög tid för en korvmiddag och idag skriver jag om något som faktiskt både är enkelt och snabbt…

Kycklingtacos

Det är hög tid för lite texmex igen och det var längesedan jag gjorde tacos. Här testar jag att baka…

”Hotter than hell”-dipp

Ja alltså det är inte min idé på namn det här. Det är så den heter i min eminenta Texmex-kokbok…

Fantastisk korv med tryffelpotatismos

Det är så jävla skönt att skita i att det är måndag och laga mat som vore det tamefan nyårsafton.…

Lördagsfrukost med styrka

En mycket kort post till minne av en kompis. (mer …)