Kokboksrecension – Mackor

Min kokboksförfattarfavorit har släppt en ny bok. Jag fick den i förrgår och har redan hunnit lusläsa den i sin…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Louisianakräftor och John Fogerty

Nu när vi har käkat oss mätta på svenska kräftor men ändå har kräftor kvar så finns det ett bra…

Påsklammet

Det här är officiellt den sämsta påsken i mitt liv. Jag har så mycket att göra med jobbet så jag…

Lammspett med grekisk sallad och tsatsiki

Grekisk mat är faktiskt ingen favorit. Det beror säkerligen bara på dåliga erfarenheter och jag skulle gärna motbevisas. De få…

Balticurry med lamm och mango

Jag har gjort en balticurryvariant förr, den gången på kyckling. Där skriver jag en hel del om vikten av att…

Hamburger-SM

Jag anmälde för runt en månad sedan en hamburgare till Hamburger-SM. Tävlingsledningen vill ha hjälp med att välja ut ett…

Puerco Entomatado

Puerco Entomatado betyder ungefär fläsk i tomatillos (eller tomat) och det är också bra precis vad det är - en…

Fläskkotlett sous vide och en macka

Här kommer en liten söndagspost på gårdagens goda macka. (mer …)

Matinspiration

Vi har köpstopp på mat hemma hos oss. Helgen ägnades åt vinterstängning av sommarstället och då kom det med en…