Konosuke Nakiri white#2
Hemmakockande är som alla vet en materialsport, dyrare än både hockey och golf om man vill det. Man ska sitta…
Het kinesisk biffgryta
Kina är ett väldigt stort land och det är svårt att prata om någon speciell karaktär på kinesisk mat. En…
Min bästa chili just nu – Black Metal Chili
Jag lovade så sent som för några dagar sedan att det skulle dröja ett tag till nästa texmex/amerikanska recept. Det…
Projekt: Julskinka #4 Urvattning
Dags för en liten kort rapport på julskinkan. Igår hade den legat i lag i 13 dagar och jag tog…
Pastasås med lammkött
Jag lovade i helgen att jag skulle återkomma med tips på vad man kan göra på resterna av sin fina…
Fläskfilé sous vide med calvadossås, rökt fläsk och svamp
Idag serveras en förhållandevis klassisk rätt som nog de flesta räknar som gomat. Den är inte ens så jobbig att…
Louisianakräftor och John Fogerty
Nu när vi har käkat oss mätta på svenska kräftor men ändå har kräftor kvar så finns det ett bra…
Heta gratinerade musslor
En liten rackare som vi satte i oss idag när ungarna åt middag. Vi brukar äta förrätt samtidigt som Kerstin…