Jamaicansk gravad lax med mangosalsa och tomatsås

Det här var bland det bästa jag någonsin har lagat. Bra smakkombinationer som ändå utmanar lite. (mer …)

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Fantastisk korv med tryffelpotatismos

Det är så jävla skönt att skita i att det är måndag och laga mat som vore det tamefan nyårsafton.…

Helstekt kyckling med lite asiatisk känsla

Nu får det vara nog med diagram och tok. Igår hade jag tänkt laga oxbringa med pepparrot och hela faderullan…

Puffy tacos

En av de senaste trenderna i USA's tacovärld är att göra tacos med lite puffade tacoskal. Självklart hakar jag på.…

Grön ärtsoppa

Jag tänkte brassa på med lite vardagsrätter den här veckan. Vi äter ju såklart sånt men jag brukar som bekant…

Nachos med rumpstek

Ett snabblagat fredagstips kanske kan vara något. (mer …)

Texmex-lördag

Jag fick min tortillapress och -värmare i fredags så det var bara tvunget att bli texmex igår. I vanlig ordning…

Varmrökt lax – och en enkel laxrätt

Det här blir lite av en no-brainer - alla med en rök har väl varmrökt lax? (mer …)

Sous vide – en bloggserie

Det har länge legat och gnagit i mig att jag inte har någon ordentlig och djuplodande bloggpost om "sous vide"-teknik…